Jensen

JENSEN zvučnici smatraju se jednim od najkvalitetnijih zvučnika namjenski proizvedenih za muzičke instrumente. Prvobitno su se proizvodili u Čikagu, gradu poznatom po kvalitetnim Jazz muzičarima, te još u 50-tim i 60-tim godinama prošlog stoljeća postaju jedan od vodećih svjetskih brendova kada su u pitanju zvučnici za gitarska i bass pojačala. Krajem sedamdesetih godina zbog naglog porasta cijene Cobalta, JENSEN tvornica se zatvara u Čikagu, a njihovu proizvodnju proizvodnju preuzima poznata italijanska tvornica SICA. JENSEN se ubrzo vraća na američko tržište i to u legendarnoj serija Fender „Vibe“ gitarskih i bass pojačala , proizvedenih upravo u italijanskoj tvornici.

JENSEN zvučnici pružaju najbogatiji i najdinamičniji zvuk u industriji zvučnika za gitare i bass gitare. JENSEN nudi veliki izbor kvalitetnih zvučnika, sa svojim jedinstvenim i prepoznatljivim zvukom.

Generalni distributer JENSEN zvučnika, kao i ostalih proizvda tvornice „SICA“ za Bosnu i Hercegovinu je firma „SAR-Light“ doo

1. ALNICO VINTAGE

„Legende Rock ‘n’ Roll-a su se vratile u grad“ Alnico Vintage zvučnici predstavljaju ponovni dizajn prve serije orginalnih zvučnika JENSEN zvučnika proizvedenih u davnim 50tim godinama u Čikagu. Kombinacija Aluminijum-Nickl-Cobalt i papirnog konusa čine ovaj zvučnik neodoljiv za ljubitelje starog rock zvuka.

2. CREMIC VINTAGE

Serija zvučnika „retro“ izgleda koja podsjeća na legendarne Cobalt zvučnike proizvedene u Čikagu u 60tim godinama. Predviđena je za rock i jazz „prljavi“ zvuk sa izrazito visokim stepenom dinamike.

3. JET ALNICO – BLACKBIRD

Prva serija visokokvalitetnih savremenih Alinco zvučnika sa kombinacijom Aluminijum-Nickl-Cobalt magnetom. Impresivnih 100W snage sa „mekanim“ tonom vrhunske dinamike čine Blackbird zvučnik jednim od najkvalitetnijih zvučnika za gitarska pojačala.

4. JET CREMIC (SAVREMENI CREMIC MODELI)

„The Electric Lighting“

„The Electric Lighting“  serija jensen zvučnika, nazvana po britanskoj seriji supersoničnih zvukova u svijetu rokenrola poznatijih kao „IN YOUR FACE“ stil. Ova serija JENSEN zvučnika proizvedena je za „agresivnu i žestoku“ svirku, te proizvodnju idealnog metalnog tona, posebno kada su zvukovi distorzija u pitanju

„Nighthawk“

Ova serija zvučnika predstavlja komponentu podesivu za više stilova muzike. Svojim dizajnom ovaj zvučnik nudi mješavinu tona sa obje strane Atlantika, tj. američkog popularnog jazza i evropskog rocka.

„Falcon“

Falcon serija komponenti prepoznatljiva je po dominaciji midle frekvencije. Dizajniran je za proizvodnju „masivnijeg i dubljeg“ tona, koji instrumentu daje eksplozivan zvuk.

5. JET NEODYMIUM - TORNADO

Tornado komponente izrađene od neodymiuma, predstavljaju izuzetno snažne zvučnike, malih težina. Zvučnik je dizajniran tako da preovladava sa niskim jasnim frekvencijama i sredinom koja nudi čist i jasan ton. Tornado zvučnici smatraju se jednim od najsvetranijih gitarskih zvučnika u svijetu.

6. BASS GUITAR SPEAKER

„Smooth sound“

Vrhunska bass komponenta nazvana Smooth Sound (čist zvuk), predstavlja jedan od najpoželjnijih bass zvučnika današnjice. Moderni bass zvukovi koji posebno u elektronskoj muzici trpe razna izobličenja zahtjevaju jedan ovakav zvučnik vrhunske dinamike i izdržljivosti. Dizajn ovog zvučnika je takav da zvučnik ima idealno hlađenje, te samim tim podnosi veliko opterećenje.

„Punch“

Ukoliko volite izrazito čvrst, jasan i tačan udar bass zvuka, onda Punch (eng. udar) komponenta je idealna za vas. Za razliku od Smooth komponenti, ovi zvučnici predviđeni su za tradicionalne stilove muzike koji zahtjevaju pored dinamike, čvrst i jasan ton.

Payment

© 2016 SarLight d.o.o. Tuzla. Sva prava pridržana. Developed by Futura Multimedia d.o.o. Tuzla